Știai că….

Stiai1

Text: Dorin Moldoveanu

Foto: Vlad Cătună

 

… pentru a face un grup de inițiativă, nu ai nevoie de ștampilă? La ora actuală, sunt peste 20 de grupuri de inițiativă în București.

… primăriile de sector și, în general, instituțiile publice au obligația să afișeze bugetul pe site-ul instituției?
… în cadrul proiectului „In the Street Art“ (Asociația Komunitas, 2013), a fost realizată prima pictură 3D dintr-o unitate de învățământ din București?

… sectorul 1 este cea mai verde zonă a Capitalei, în timp ce sectorul 2 este cea mai puțin verde? Aceste clasamente reies dintr-o statistică raportată la densitatea populației.

… orice proiect de hotărâre de consiliu local sau general ar trebui postată pe site-urile proprii, cu 30 de zile înainte de votare?

… ședințele consiliilor locale sunt publice, iar cetățenii pot asista din sală? Excepție fac întrunirile Consiliului General al Primăriei Capitalei: cetățenii pot urmări întrunirea doar la televizor, din altă sală, sub paza Poliției Locale.

… poți organiza un protest legal în București prin simpla depunere a unei cereri la Primăria Capitalei?

… poți anunța defecțiuni la instalația de iluminare publică la dispeceratul non stop 021.9233 și în funcție de gravitatea defecțiunii, echipa Luxten ar putea-o remedia a doua zi.

… dacă nu sunteți din București, pentru a putea vota la alegerile locale aveți nevoie de viză de flotant valabilă de cel puțin 3 luni? O puteți obține depunând la Poliție o cerere tip, actul de spațiu al găzduitorului (original și copie) sau contract de închiriere (original și copie), actele de identitate al solicitantului și al găzduitorului, taxa de timbru de 4 lei.

 

Lasă un comentariu